‘Je kunt altijd bij me terecht, en alles wat je me vertelt blijft geheim!’

Als het even niet zo lekker loopt, als er gepest wordt, als er problemen met gedrag of binnen het gezin zijn, dan gaan we daarmee aan de slag.

Vertrouwenspersoon • Schoolmaatschappelijk werker

VERTROUWENSPERSOON

Judith van Os is behalve leerkracht ook de vertrouwenspersoon op school.

van-os

Zij is er voor zowel de kinderen, de ouders als de leerkrachten. Als er sprake is van pesten, als je kind buiten de groep valt, bij sociaal-emotionele problemen of als er sprake is van seksuele intimidatie, kan dat bij haar gemeld worden.

Problemen kunnen zich voordoen tussen leerlingen, tussen leerling en leerkracht, tussen een leerling en de ouders of tussen leerkracht en ouders.

Juf Van Os zorgt dat iedereen die haar nodig heeft, haar weet te vinden. Mailen (jvanos@montessoribasisschool.nl) of een berichtje via Parro kan altijd.

tekening

Schoolmaatschappelijk werk

Mariëtte Natrop is schoolmaatschapplijkwerker en levert op onze school hulp en ondersteuning voor kinderen met gedrags- of sociale problematiek. Zij helpt tussen ouders en school en tussen ouders en hulpverlening. Zij verzorgt kortdurende hulpverlening en kan verwijzen voor verdere hulp. Ze signaleert problemen liefst zo vroeg mogelijk en ondersteunt in de begeleiding van kinderen die problemen vertonen in en/of buiten de klas, met terugkoppeling naar de intern begeleider. Ze coördineert ook de zorg bij een probleem waarbij verschillende disciplines betrokken zijn.

Mariëtte geeft sociale vaardigheidstrainingen en biedt laagdrempelige hulp, bijvoorbeeld in de vorm van opvoedadvies.
Bereikbaar:
elke maandag middag op school.
Telefonisch: maandag, dinsdag en donderdag op 06 – 81 61 71 13

Dhr.Zinhagel

“Ik voelde me meteen thuis”

De zingende conciërge

Roy Zinhagel

Wanneer je door de gangen loopt en iemand hoort zingen heeft grote kans dat hij conciërge Roy Zinhagel tegen het lijf loopt. Meneer Zinhagel zorgt ervoor dat de school er verzorgd uit ziet en dat de kinderen in een veilige omgeving kunnen werken en spelen. Zijn werk is erg afwisselend: hij zet kasten in elkaar, repareert de pannakooi, fikst weggezakte tegels of een deur die niet goed sluit en haalt boodschappen.

Voordat hij naar de functie van conciërge solliciteerde, werkte meneer Zinhagel jarenlang in de (staal)bouw, de haven en was hij tegelzetter en metselaar. “Ik had niet verwacht dat het hier zo leuk zou zijn. Op 1 oktober 1995 begon ik als conciërge, tien dagen later was ik jarig en kreeg ik gelijk een feest. Ik voelde me meteen thuis.”