‘Ah, mam, mag ik ook naar de naschoolse opvang?’

Wij regelen veel voor onze kinderen, maar niet alles. Gelukkig zijn anderen daar ook heel goed in!

Kinderdagverblijf: De peuterspeelzaal • Buitenschoolse opvang: Hutspot • Kinderdagverblijf Beatrix • Eisvrij

OPVANG

Kinderdagverblijf

De peuterspeelzaal (Stichting Activiteiten na schooltijd)

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er de peuterspeelzaal. De peuterspeelzaal maakt gebruik van één van onze lokalen waar alle kinderen één groep vormen en heeft ook mogelijkheden voor halve dagopvang. Tijdens de schoolvakanties en vrije dagen van de Rotterdamse Montessorischool is de peuterspeelzaal gesloten. Voor toelating tot de Rotterdamse Montessorischool geldt de reguliere aanmeldingsprocedure. Kinderopvangtoeslag is van toepassing.

Meer informatie: Olga van Staveren 010-4764109 website peuterspeelzaal

Buitenschoolse opvang

In Rotterdam verzorgt een groot aantal instellingen buitenschoolse kinderopvang. We noemen er drie, maar het staat u natuurlijk vrij alternatieve oplossingen te kiezen. Meer informatie vraagt u aan bij de opvangorganisatie zelf, want al maken sommige van deze organisaties gebruik van ons gebouw, ze zijn geheel zelfstandig. hutspot

Hutspot (Stichting Activiteiten na schooltijd)

Voorschoolse opvang

Mocht u voorschoolse opvang (vanaf 7u30) wensen, dan kunt u contact opnemen met Stichting Activiteiten na schooltijd – Hutspot. Bij minimaal zes kinderen per dag starten zij een voorschoolse opvanggroep.

Naschoolse opvang / vakantieopvang

Hutspot biedt opvang na schooltijd en in de schoolvakanties. Hutspot wil kinderen opvang op maat en naar behoefte bieden, in een combinatie van ontspanning, spel en educatie. Voor kinderen die nog maar net naar school gaan is er een speelgroep in een lokaal van de Rotterdamse Montessorischool. Daar spelen zij met vriendjes en vriendinnetjes onder toezicht van twee pedagogisch medewerkers.

Kinderen die na schooltijd toe zijn aan meer uitdaging, kiezen een activiteit. In verschillende lokalen van de school vinden activiteiten plaats, zoals dansen, knutselen, muziek en theateravontuur. Het Hutspotteam verzorgt ook begeleiding naar de zwemlessen in Recreatiecentrum Oostervant. Voor de oudere kinderen zijn er (kook)clubs en teken- en schilderlessen. Ook kunnen ze onder begeleiding deelnemen aan cursussen bij Jeugdtheater Hofplein, Circus Rotjeknor, tennis of andere activiteiten.

Meer informatie: Tel: 010-4667457 (werkdagen van 9u30-14u30) website Hutspot

Kinderdagverblijf Beatrix

Kinderdagverblijf Beatrix ligt in de wijk het Nieuwe Westen in Rotterdam-West. We bieden hele dagopvang (van 6 weken tot 4 jaar). BSO Korenaarstraat deelt het pand met kinderdagverblijf Beatrix en biedt buitenschoolse opvang van 4 tot 12 jaar. Vanaf 1 januari 2019 hebben we op de locatie aan de Korenaarstraat 4 groepen dagopvang (2x babygroep en 2x peutergroep) en 3 BSO groepen.

Ecologisch in de stad
Wat dit kindcentrum zo bijzonder maakt is onze grote verborgen binnentuin, waar kinderen in een beschermde omgeving heerlijk kunnen spelen, ravotten en ontspannen. We hebben ook een Yoga- en bewegingsruimte en een atelier. Het kinderdagverblijf heeft een rijke geschiedenis en is het oudste kinderdagverblijf in Rotterdam, geopend in 1939 op de eerste verjaardag van prinses Beatrix.

Mag het duurzaam zijn?
Ons kindercentrum staat in het teken van duurzaamheid. Er wordt opvang geboden met een biologische en ecologische grondslag. Dit betekent dat wij zo veel mogelijk biologische voeding en verzorgingsproducten gebruiken. In onze dagelijkse activiteiten hebben wij op een spelende manier aandacht voor de natuur en het milieu. Zo helpen de kinderen met de moestuin, maar ontdekken we ook samen wat er allemaal in de tuin leeft, groeit en bloeit en de vele spel- en knutselmogelijkheden die de natuur ons biedt.

Wat wij bieden

  • Hele dagopvang op werkdagen van 7.30 – 18.00 uur.
  • We eten dagelijks een warme, biologische maaltijd.
  • Lekker Fit! gecertificieerd.
  • We zijn 52 weken per jaar geopend.
  • Daarnaast is er de mogelijkheid tot het ruilen van opvangdagen.


Optionele extra’s

  • Verlengde opvang vanaf 7.30 en tot 18.30 uur.
  • Daarbij kun je extra opvangdagen afnemen.

Contact
Korenaarstraat 26
3023 XG Rotterdam
(010) 760 26 03
Kinderdagverblijf de Beatrix

Eisvrij

Eisvrij neemt kinderen na school mee op stap met een terreinwagen en laat ze telkens iets anders doen. Naar de bakker, een band verwisselen in de garage of naar het Eiland van Brienenoord. Eisvrij verzorgt naschoolse activiteiten en (school)vakanties voor de jeugd. De begeleiding is in handen van professionals. Ze zijn allemaal in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), hebben een EHBO-diploma en werken op HBO/WO-niveau. De tweede begeleiders zijn stagiairs van MBO, HBO en WO-opleidingen in Rotterdam. Eisvrij biedt opvang voor kinderen vanaf zeven jaar. Kinderopvangtoeslag is niet mogelijk.

Meer informatie: Jos Verveen tel. 06-14046222 website Eisvrij


“Rustig werken, terwijl uw kind iets leuks doet”

Interview met Marja Ruoff en Jo Gruncell

Als moeder van Montessorischool-kinderen startte Marja Ruoff-Veenhoven zeventien jaar geleden Hutspot. Inmiddels is het uitgegroeid tot een organisatie met ruim twintig medewerkers waar op sommige dagen 160 kinderen naar toe gaan.
Marja: “Wij kijken wat kinderen leuk vinden en koppelen daaraan activiteiten. Zo kunnen ouders rustig werken, in de wetenschap dat hun kinderen iets doen waar ze zin in hebben.”
De kinderen worden opgevangen door een hecht team van pedagogisch medewerkers.
Leidinggevende Jo Gruncell: ”De pedagogisch medewerkers hebben vaak een vakgerelateerde opleiding op HBO-niveau en een passie die hieruit voortgekomen is, zoals dans, theater of schilderen. We blijven ontwikkelen, we veranderen en passen aan waar nodig. Vanuit de interesses van de kinderen en de pedagogisch medewerkers ontwikkelen we nieuwe activiteiten en themadagen in de vakantie.”

hutspot-rechterkant

David en Beer

Beer (6) en David (5) zijn vrienden in de klas en ook bij Hutspot.
Hoe gaat dat, als je naar Hutspot gaat?
David: “Eerst leest onze eigen juf nog een boekje of zo en dan zijn we klaar. Alle kinderen voor Hutspot gaan dan bij de deur staan. Die worden opgehaald door een Hutspot-juf. Dan gaan we spelen en wat eten ook, appel of koek.”
Beer: “Ik zit bij de knutselclub en in de speelgroep. Dat is leuk. En ik ga ook zingen. Dat doen we toch samen David?”
David: “Ja. En ik zwem ook, in badje twee. En in de vakantie hebben we een thema: piraten of heksen. En één keer mochten we in de keuken, stiekem, met de juf om koekjes te bakken.”