‘Ah, mam, mag ik ook naar de naschoolse opvang?’

Wij regelen veel voor onze kinderen, maar niet alles. Gelukkig zijn anderen daar ook heel goed in!

Kinderdagverblijf: De peuterspeelzaal • Buitenschoolse opvang: Hutspot • Kindercentrum Pico Bello • Kinderservice Hotels • Eisvrij

OPVANG

Kinderdagverblijf

De peuterspeelzaal (Stichting Activiteiten na schooltijd)

Voor kinderen van 2 tot 4 jaar is er de peuterspeelzaal. De peuterspeelzaal maakt gebruik van één van onze lokalen waar alle kinderen één groep vormen en heeft ook mogelijkheden voor halve dagopvang. Tijdens de schoolvakanties en vrije dagen van de Rotterdamse Montessorischool is de peuterspeelzaal gesloten. Voor toelating tot de Rotterdamse Montessorischool geldt de reguliere aanmeldingsprocedure. Kinderopvangtoeslag is van toepassing.

Meer informatie: Olga van Staveren 010-4764109 website peuterspeelzaal

Buitenschoolse opvang

In Rotterdam verzorgt een groot aantal instellingen buitenschoolse kinderopvang. We noemen er vier, maar het staat u natuurlijk vrij alternatieve oplossingen te kiezen. Meer informatie vraagt u aan bij de opvangorganisatie zelf, want al maken sommige van deze organisaties gebruik van ons gebouw, ze zijn geheel zelfstandig. hutspot

Hutspot (Stichting Activiteiten na schooltijd)

Voorschoolse opvang

Mocht u voorschoolse opvang (vanaf 7u30) wensen, dan kunt u contact opnemen met Stichting Activiteiten na schooltijd – Hutspot. Bij minimaal zes kinderen per dag starten zij een voorschoolse opvanggroep.

Naschoolse opvang / vakantieopvang

Hutspot biedt opvang na schooltijd en in de schoolvakanties. Hutspot wil kinderen opvang op maat en naar behoefte bieden, in een combinatie van ontspanning, spel en educatie. Voor kinderen die nog maar net naar school gaan is er een speelgroep in een lokaal van de Rotterdamse Montessorischool. Daar spelen zij met vriendjes en vriendinnetjes onder toezicht van twee pedagogisch medewerkers.

Kinderen die na schooltijd toe zijn aan meer uitdaging, kiezen een activiteit. In verschillende lokalen van de school vinden activiteiten plaats, zoals dansen, knutselen, muziek en theateravontuur. Het Hutspotteam verzorgt ook begeleiding naar de zwemlessen in Recreatiecentrum Oostervant. Voor de oudere kinderen zijn er (kook)clubs en teken- en schilderlessen. Ook kunnen ze onder begeleiding deelnemen aan cursussen bij Jeugdtheater Hofplein, Circus Rotjeknor, tennis of andere activiteiten.

Meer informatie: Tel: 010-4667457 (werkdagen van 9u30-14u30) website Hutspot

Kindercentrum Pico Bello

Voorschoolse opvang

De kinderen worden voor schooltijd (vanaf half acht) op een geschikte kinderopvanglocatie opgevangen. De kinderen krijgen drinken en een klein hapje, daarna is er nog wat tijd over om te spelen en dan is het tijd om naar school te gaan. De pedagogisch medewerkers brengen de kinderen naar school. De voorschoolse opvang valt onder de Wet Kinderopvang.

Naschoolse opvang / vakantieopvang

De buitenschoolse opvang van Pico Bello werkt op een ongedwongen, sfeervolle huiselijke manier. Pico Bello wil graag dat zowel de kinderen als de ouders zich welkom, gehoord en gerespecteerd voelen. De BSO bestaat uit drie groepen ingedeeld naar leeftijd. Deze groepen maken gebruik van eigen ruimtes in het gebouw. De kinderen kunnen na een drukke schooldag zelf kiezen wat ze willen doen: ontspannen, samen spelletjes doen, knutselen, lezen, met muziek bezig zijn, enzovoorts. Natuurlijk wordt als het even kan buiten gespeeld. Ook zijn er gerichte activiteiten zoals zwemles, streetdance, kookles, judoles, ukeleleles en voetbaltraining. Tijdens schoolvakanties zijn er diverse activiteiten of uitstapjes.

Meer informatie: Kindercentrum Pico Bello, Buitenhofstraat 175 – 3022 PC Rotterdam Tel. 010-4762566 website Pico Bello

Eisvrij

Eisvrij neemt kinderen na school mee op stap met een terreinwagen en laat ze telkens iets anders doen. Naar de bakker, een band verwisselen in de garage of naar het Eiland van Brienenoord. Eisvrij verzorgt naschoolse activiteiten en (school)vakanties voor de jeugd. De begeleiding is in handen van professionals. Ze zijn allemaal in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), hebben een EHBO-diploma en werken op HBO/WO-niveau. De tweede begeleiders zijn stagiairs van MBO, HBO en WO-opleidingen in Rotterdam. Eisvrij biedt opvang voor kinderen vanaf zeven jaar. Kinderopvangtoeslag is niet mogelijk.

Meer informatie: Jos Verveen tel. 06-14046222 website Eisvrij


“Rustig werken, terwijl uw kind iets leuks doet”

Interview met Marja Ruoff en Jo Gruncell

Als moeder van Montessorischool-kinderen startte Marja Ruoff-Veenhoven zeventien jaar geleden Hutspot. Inmiddels is het uitgegroeid tot een organisatie met ruim twintig medewerkers waar op sommige dagen 160 kinderen naar toe gaan.
Marja: “Wij kijken wat kinderen leuk vinden en koppelen daaraan activiteiten. Zo kunnen ouders rustig werken, in de wetenschap dat hun kinderen iets doen waar ze zin in hebben.”
De kinderen worden opgevangen door een hecht team van pedagogisch medewerkers.
Leidinggevende Jo Gruncell: ”De pedagogisch medewerkers hebben vaak een vakgerelateerde opleiding op HBO-niveau en een passie die hieruit voortgekomen is, zoals dans, theater of schilderen. We blijven ontwikkelen, we veranderen en passen aan waar nodig. Vanuit de interesses van de kinderen en de pedagogisch medewerkers ontwikkelen we nieuwe activiteiten en themadagen in de vakantie.”

hutspot-rechterkant

David en Beer

Beer (6) en David (5) zijn vrienden in de klas en ook bij Hutspot.
Hoe gaat dat, als je naar Hutspot gaat?
David: “Eerst leest onze eigen juf nog een boekje of zo en dan zijn we klaar. Alle kinderen voor Hutspot gaan dan bij de deur staan. Die worden opgehaald door een Hutspot-juf. Dan gaan we spelen en wat eten ook, appel of koek.”
Beer: “Ik zit bij de knutselclub en in de speelgroep. Dat is leuk. En ik ga ook zingen. Dat doen we toch samen David?”
David: “Ja. En ik zwem ook, in badje twee. En in de vakantie hebben we een thema: piraten of heksen. En één keer mochten we in de keuken, stiekem, met de juf om koekjes te bakken.”